1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 20 דקות. מרדדים את הבצק לעובי של 5 מ"מ ומרפדים תבנית מלבנית צרה (35 ס"מ על 12ס"מ). שומרים במקרר.
2 מערבבים את כל המרכיבים של קרם השקדים.
3 במחבת חמה קולים את הפיסטוק ומוסיפים 40 גרם סוכר. מערבבים קלות עד שהסוכר מתקרמל ועוטף את הפיסטוק. בוזקים מעל את מלח גס ויוצקים על השיש לקירור. גורסים קלות עם סכין.
4 מקלפים את האגסים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 3 מ"מ. מקלפים את האפרסמונים ופורסים אותם לקוביות בגודל 6 על 15 מ"מ.
5 מוצאים את הבצק מהמקרר ומורחים בשכבת קרם שקדים דקה. מסדרים יפה את האגסים שורות שורות ומפזרים קוביות אפרסמון. עם כף מזלפים קצת קרם שקדים לאורך מרכז הפאי.
6 מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות, מוציאים מהתנור, מוסיפים מעל את מיץ פסיפלורה ואת הפיסטוקים המקורמלים (כמו שביל באמצע) ומחזירים לתנור ל-7 דקות נוספות.
7 מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.