הקורנה של רחלי קדוש ממאסטר שףזוכרים את הסיגרים המתוקים של רחלי, עם המרציפן והסירופ האלוהי? אז עכשיו אתם יכולים לראות איך מכינים אותם, במו עיניכם, שלב אחר שלב. החדשות הטובות: זה שרחלי נוגעת במחבת הלוהטת ביד לא אומר שגם אתם חייבים
רחלי קדוש
| מאסטר שף
| פורסם 16/08/15 15:37
|
המצרכים (30 מנות):לבצק:
למילוי מרציפן:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 שמים את המצרכים בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מעבדים במהירות בינונית כ-10 דקות – עד שמתקבל בצק דליל יחסית. מכסים בניילון ונותנים לבלילה לנוח במקרר - רצוי למשך הלילה. 2 למילוי המרציפן: טוחנים במעבד מזון את השקדים, הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת מרקם של גרגירים גסים יחסית. מוסיפים את תמצית השקדים ומעבדים קצרות. מוציאים את התערובת ומעבדים אותה בידיים עד שהשמן שבשקדים משתחרר ואפשר ליצור מהגרגירים מעין גוש של מרציפן (אפשר להוסיף טיפה מים, אם צריך). 3 לסירופ: מרתיחים יחד בסיר את המים והסוכר, מבשלים מעט ומוסיפים את פרוסות הלימון. מנמיכים את האש ומבשלים 10-20 דקות, עד לצמצום. לקראת הסוף מוסיפים את מי הוורדים. 4 מכינים עלי סיגר: מחממים מחבת נון סטיק לחום גבוה. חשוב להשתמש במחבת חדשה ללא שריטות, ואפשר גם לעבוד עם שתי מחבתות במקביל. מורחים על המחבת החמה שכבה דקיקה של בצק (רחלי עושה את זה ביד, אתם יכולים למרוח את הבצק בעזרת מברשת, אבל לא מסיליקון). מחממים כדקה, עד שהבלילה מתייצבת והעלה נראה שקוף - ומוציאים. העלים המתקבלים צריכים להיות גמישים ורכים. חוזרים על הפעולות עם שאר הבלילה. מניחים אחד על השני את כל עלי הסיגר המוכנים (מכמות הבלילה הזו מתקבלים 40-50 עלי סיגר).
5 הרכבת הקורנה: מקפלים את העלה לשניים. מניחים את הדף כך שהצד הישר פונה אליכם. שמים כפית מהמילוי בפינה השמאלית, מהדקים ומגלגלים לצורת חרוט. מקפלים מלמעלה לסגירת הצורה. המרציפן צריך להיות סגור היטב בתוך הבצק. 6 מחממים שמן קנולה לטיגון חצי-עמוק. מטגנים 3-4 קורנות במקביל (אחרי שצוברים ניסיון אפשר לטגן יותר), בערך דקה וחצי מכל צד או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג. לאחר קירור טובלים את הקורנות בסירופ טבילה קצרה ומגישים. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.
>> וכאן רות מראה לכם, צעד אחר צעד, איך מכינים את גלילות החצילים המפורסמות שלה |