1 ציר שורשים: מקלפים את השורשים ואת הגזר, חותכים לגודל בינוני ומבשלים במים ברתיחה תמידית עד לריכוך. מתבלים במלח ופלפל. מסננים.
2 קרם עגבניות: מסננים את העגבניות השלמות מנוזלים. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את העגבניות יחד עם השום הקצוץ. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3 מבשלים עד שהעגבניות "מתייבשות" מעט, טוחנים הכל ומזלפים שמן זית תוך כדי הטחינה עד לקבלת קרם. מוסיפים ריקוטה, מערבבים ומניחים בצד.
4 עגבניות שרי: מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 עוטפים את עגבניות השרי בשמן זית וממליחים. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה וצולים עד שהקליפה מתחילה להיפרד מהעגבנייה. מקלפים ומניחים להצטנן.
6 ריזוטו: קוצצים את בצלי השאלוט דק דק ומאדים במחבת עם כחצי מכמות החמאה עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד לאידוי הנוזלים.
7 מסננים את קוביות העגבניות המשומרות ומוסיפים לתבשיל. מבשלים הכל יחד.
8 מוסיפים את האורז ומערבבים. אחרי 5 דקות מתחילים להוסיף, לאט ובהדרגה, את ציר השורשים. בכל פעם שנגמרים הנוזלים מוסיפים עוד מהציר. מערבבים כל הזמן וממשיכים כך עד שהאורז מגיע למידת עשייה אל דנטה. מוסיפים את שארית החמאה ומעט פרמזן מגורד ומערבבים.
9 צלחות: שמים בקערה מעט מקרם העגבניות ועליו את הריזוטו. מקשטים בעגבניות השרי הצלויות ומגישים.
המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.