1 מרוקנים את תוכן העגבניות.
2 מערבבים את האורז עם הבצל המגורד, שמן זית והאספרגוס.
3 ממלאים את העגבניות בתערובת האורז עד למחצית (לא יותר), מניחים בסיר עם ציר בתחתית ומאדים על אש קטנה, ברתיחה עדינה מאוד, כ-30 דקות.
4 רטטוי: מטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את הפלפלים, החצילים והקישואים. מוסיפים את העגבניות ומאדים עד לצמצום הנוזלים. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים רוזמרין קצוץ, עארק וסילאן.
5 מניחים על צלחת את הרטטוי ועליו את העגבניות הממולאות. מגרדים קליפת ליים (או לימון) מלמעלה ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!