1 לרוטב: טוחנים את השום, הכוסברה והלימון במעבד מזון או בלנדר לתערובת אחידה ומתבלים במלח לפי הטעם. שומרים בצד.
2 לעוף: שמים בסיר את העגבניות מרוסקות, השום, הבצל קצוץ ומעט סוכר. מבשלים 4 דקות אגב ערבוב, עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את רגלי העוף החתוכות לעיגולים, מוסיפים ציר עוף, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהעוף התבשל לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול.
3 כדורי בירה: מחממים שמן לטיגון עמוק. מערבבים בקערה את כל המצרכים (קמח, מלח, בירה,חומץ) לבלילה אחידה וסמיכה. אם סמיך מדי מוסיפים עוד קצת בירה.לוקחים כפית מהבלילה ומעבירים לשמן החם. כך יוצרים כדורים אותם יש לטגן 2-3 דקות עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
4 להגשה: מניחים את העוף עם הרוטב במרכז הצלחת, מעליו שמים כמה כפות מהרוטב, ומסביב מפזרים את כדורי הבירה. מגישים מיד.
מתכוני הכתנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.