1 מערבבים את המלח והמים, ומניחים בהם את פרוסות הדג לכבישה במשך חצי שעה במקרר.
2 אחרי חצי שעה שוטפים מעט את פרוסות הדג ומניחים על על נייר סופג. מעבירים לקערה, מפזרים מעל זרעי כוסברה כתושים ומכסים בשמן זית.
3 מניחים מלח גס על תבנית, מעליו את תפוח האדמה ואופים בתנור עד שמתרכך (כ-40 דקות).
4 שמן בזיליקום: חולטים את עלי הבזיליקום במים חמים ל-20 שניות. מעבירים לקערה עם מי קרח, סוחטים ומעבירים לכלי. מכסים את העלים בשמן זית וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שמגיעים למרקם קרמי. מעבירים לחיתול טטרה ומניחים לשמן לטפטף בלי לעזור לו (סבלנות).
5 ריבת שזיפים: מניחים בתבנית את השזיפים החתוכים, מפזרים מעל מעט מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, הל, מעט מייפל טבעי ושמן זית. אופים בתנור חצי שעה על 180 מעלות.
6 חותכים את הענבים לפרוסות דקות, וגם את הפלפל החריף.
7 שמים בקערה שמנת חמוצה, גרידת לימון, מיץ לימון, זרעי כוסברה ומלח ומערבבים היטב.
8 מרכיבים: בצלחת הגשה מניחים כף שמנת מתובלת, מעליה מניחים מעט ריבת שזיפים, מעל חתיכות של תפוחי אדמה, מעליהם פרוסות ענבים, חתיכות דג כבוש, בצל סגול, פלפל חריף, שקדים קלויים, פרחי שומר ועוד מעט מן השמנת.
9 יוצקים מעט שמן בזיליקום על הצלחת, מסביב, ומניחים בצד עוד מעט ריבת שזיפים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.