1 משרים את האורז במים רותחים ל-20 דקות ומסננים אותו.
2 טוחנים יחד במעבד מזון את הכוסברה, השמיר, הנענע, השום, הפלפל ירוק חריף לתערובת אחידה. מעבירים לקערה.
3 מוסיפים פרגיות טחונות, חופן מהאורז, מלח, פלפל ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורי קציצות.
4 מורחים בעזרת הידיים את הכדורים בשמן ומצפים אותם באורז.
5 מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים בו את השום, הבצל, הפלפל החריף, והסלרי כמה דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים מים או ציר עוף, לימון פרסי, כורכום, מלח, פלפל ועלי חילבה. מערבבים ומביאים לרתיחה.
6 מכניסים את הכדורים לרוטב שהרוטב כך שהוא יכסה את הכדורים לחצי גובה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים בין חצי שעה ל- 45 דקות, עד שהאורז שמצפה את הקציצות רך.
7 מגישים עם לימון לסחיטה מעל הקציצות.