1 מביאים לרתיחה בסיר גדול הרבה מים עם עוף, גרונות, תימין, בצל, סלרי, תפוח אדמה, פטרוזיליה וקולרבי. מבשלים שעתיים. חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את הגזר, הזוקיני והשמיר.
2 קרפלך: מערבבים את חומרי הבצק בקערה עד לקבלת בצק גמיש, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר.
3 המילוי: מטגנים את הבצל עם הבשר הטחון והשום. לקראת הסוף מוסיפים קצת מים, קמח ותבלינים. מערבבים עוד קצת לקבלת תערובת דביקה ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4 מרדדים את הבצק כמה שיותר דק (3-4 מ"מ) וקורצים עיגולים. ממלאים כל עיגול בתערובת הבשר וסוגרים לצורת חצי ירח (מדביקים את הבצק במעט מים). מהדקים את הפינות לצורת קרפלך.
5 מבשלים את הקרפלך במרק. מרגע שהם צפים נותנים להם עוד 5 דקות ומוציאים מהסיר לתוך מים קרים, כדי שלא ימשיכו להתבשל.
6 המנדלך: מערבבים את כל החומרים בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש. מניחים לחצי שעה ואז מרדדים כמה שיותר דק.
7 מחממים שמן עמוק ל-180 מעלות.
8 חותכים את הבצק לקוביות קטנות ומטגנים תוך ערבוב עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לנייר מגבת. מגישים עם המרק והקרפלך.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.