1 קולפים את תפוחי האדמה, מגרדים אותם על פומפייה דקה, ולאחר הסיום מסלקים את המים שהצטברו. בקערה טורפים את הביצים ומערבבים פנימה את הקמח, ומוסיפים מלח ופלפל. לאחר מכן מערבבים את הבלילה לתוך תפוחי האדמה המגורדים, ומניחים בצד.
2 מטגנים את הבצל עד שהוא משחים. בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה, חצי מתערובת האגוזים, הכמון, העגבניות, החרדל, ומטבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מפוררים את תערובת הבשר אל תוך המחבת עם הבצל המטוגן ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן לגמרי. מקררים מעט את התערובת ומוסיפים את שאר תערובת האגוזים.
3 מחממים מחבת עם שמן קנולה. מתערובת תפוחי האדמה יוצרים לביבה דקה, רחבה וארוכה (בערך בגודל כף היד) ומניחים אותה על המחבת. מיד לאחר מכן מניחים כמה כפות גדושות מתערובת הבשר, כך שקצוות הלביבה יישארו ריקים. מכינים לביבה זהה נוספת ומניחים על גבי הבשר תוך הידוק הקצוות ע"י כף – לא אמורים לראות כלל את הבשר. מטגנים על אש גבוה כ-5 דקות מכל צד – עד שיזהיבו ומסירים מהאש ישר לצלחת.
סימון תזונתי עבור מנת הגשה:
אנרגיה | 1542אנרגיה |
חלבונים | 73 גרם |
פחמימות | 193 גרם |
שומנים | 61 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית הראשונה של העונה החדשה