1 לטפנד: שמים את כל המצרכים במעבד מזון וטוחנים לממרח חלק. אין צורך להוסיף מלח בגלל הזיתים.
2 לפלפל חריף: טוחנים במעבד מזון או בלנדר את הפלפלים, השום, הלימון ושמן הזית לממרח גס. מעבירים לקערה, מוסיפים את טבעות הפלפל ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3 לסלט עשבי תיבול: בקערה שמים את הפטרוזיליה, הנענע, הבצל הסגול, והשום. מוסיפים מלח ופלפל, מיץ מחצי הלימונים, חמוציות. אגוזים, פיסטוקים ו/או צנוברים. מזלפים מעל את שמן הזית ומערבבים הכול יחד. טועמים ומתקנים תיבול.
4 לתערובת פטריות: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומקפיצים דקותיים, עד שהתרכך מעט. מוסיפים את כל הפטריות ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים את השום קצוץ הכתוש ומקפיצים דקה נוספת, עד שהפטריות התרככו. מוסיפים את הרוקט ומקפיצים 10 שניות, עד שהעלים מתרככים מעט, ואז מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
5 להגשה: מורחים בתוך הבגט את הטפנד והריקוטה. מוסיפים את תערובת הפטריות ופרוסות מלפפון וצנונית. את הסנדביץ' מגישים יחד עם הסלט ולמי שרוצה מוסיפים פנימה את הפלפל החריף.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.