1 מחממים תנור ל 180 מעלות.
2מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את הפלפלים וכאשר צבעם הופך מבריק מוסיפים את השום ומבשלים ביחד כ-30 שניות (נזהרים לא לשרוף), מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
3 משאירים על אש בינונית-גבוהה ומערבבים מדי פעם כדי שהתחתית לא תישרף. לאחר כ-10 דקות מועכים מעט את העגבניות עם הכף, מוסיפים את הפטרוזיליה, הפרמז'ן והסילאן, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. ממשיכים לבשל על אש נמוכה.
4 מכינים את מילוי הנקניקייה האיטלקית: בעלי ומכתש טוחנים את הבצל היבש, זרעי הכוסברה וזרעי השומר עד לקבלת אבקה.
5 מערבבים יחד עם הבשר הטחון ושאר מרכיבי הנקניקייה. אם רוצים, אפשר לטגן מעט מהבשר במחבת כדי לבדוק את התיבול, ולתקן במידה וצריך.
6 ממלאים את הקלאמרי: חותכים חור קטן בקצה השק של כל קלאמרי.
7 מכניסים את תערובת הבשר לשק זילוף עם פיה רחבה שמתאימה לפתח הדיונונים ומלאים כל דיונון כמעט עד הסוף.
8 מכניסים את הקלאמרי הממולאים לרוטב ומגלגלים מעט בתנועות עדינות כדי שיתכסו ברוטב מכל הכיוונים.
9 מבשלים כ-10 דקות ללא מכסה.
10 מכסים ומכניסים לתנור לכ-50 דקות כאשר כל רבע שעה מערבבים והופכים את הקלאמרי. מגישים עם פטרוזיליה טריה מעל, והרבה לחם טרי