1 משרים את עמוד השדרה במרינדה עם מלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה.
2 מרתיחים סיר עם מים, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ונענע. כשמגיעים לרתיחה מוסיפים את המוח, האשכים והשקדים.
3 משרים את הזעפרן בכוס מים רותחים.
4 מחממים סיר עם חצי ליטר שמן.
5 מקלפים את העגבניות, חותכים לרבעים וממליחים. זורקים לתוך השמן את העגבניות ושיני השום. מטגנים, מוציאים ומוסיפים כוסברה קצוצה.
6 מוציאים את חלקי הפנים המבושלים למי קרח.
7 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומוסיפים את השום הפרוס. מוסיפים את הצ'ילי היבש, מי הזעפרן וציר הבקר. מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר.
8 מוסיפים את האשכים, שקדי העגל והמוח. מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות. הופכים מדי פעם.
9 מוציאים את חוט השדרה מהמרינדה ומטגנים בשמן.
10 הסיגרים: מכינים "דבק" לסיגר מקמח ומים.
11 מוציאים את חלקי הפנים מהרוטב ומסננים. את הרוטב מורידים מהאש ומעבירים לקערה. ממלאים את שני דפי הסיגר בחלקי פנים (כולל חוט השדרה), ומטגנים בשמן עמוק. קוצצים את שאר הבשר וממלאים את הסיגר השלישי. מטגנים.
12 שופכים את רוב השמן שבו טוגנו העגבניות והשום, ואת מה שנשאר טוחנים יחד בבלנדר מוט. מעבירים לקערה.
13 מגישים את הסיגרים עם עלי חסה ושני הרטבים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים