1 מקלפים את תפוחי האדמה, מבשלים אותם במים ללא מלח וכאשר הן מוכנים, מרסקים למחית. חשוב לעשות את המחית כל עוד תפוחי האדמה חמים, אחרת נקבל מרקם של דבק. שופכים את הקמח על משטח העבודה בצורת "הר געש" (או גבעה קטנה).
2 עושים גומה קטנה בתוך הקמח ומניחים בתוכה את כל המרכיבים: חמאה, מחית תפוחי האדמה, שמרים, ליקר, גרידת לימון, מלח, 2 כפות סוכר וביצים. את הכל מערבבים בעזרת מזלג, עד קבלת בלילה אחידה. אט-אט, מוסיפים את הקמח שמסביב, עד שכולו נספג לתוך הבצק.
3 יוצרים כדור בצק סמיך, אך לא קשה. שמים במקום חמים לתפיחה במשך כ-20 דקות. בינתיים מכינים מגש עם נייר אפייה וקצת קמח עליו, על מנת שהזפולה לא ידבקו למשטח.
4 מערבבים בקערה סוכר לציפוי עם אבקת קינמון. שמים בצד.
5 אפשר לעשות את הזפולה בצורות שונות: כדורים בגודל של ביס או בצורת בייגלה. לשם כך, מגלגלים מהבצק נחשים קטנים וסוגרים אותם לצורת טבעת. אם רוצים לעשות זפולה במילוי, שמים דובדבן במרכז הבצק ומגלגלים ממנו כדורים קטנים.
6 כאשר כל הכדורים ו/או את הטבעות מוכנים, מכסים את המגש במגבת מטבח מניחים את המגש לתפיחה נוספת במקום חמים לעוד כחצי שעה.
7 מחממים במחבת שמן לטיגון על אש בינונית. בודקים שהשמן חם (לצורך כך אפשר לזרוק לתוכו חתיכת בצק קטנה). מטגנים את הזפולה עד קבלת צבע חום בהיר משני הצדדים. את הזפולה המוכנים שמים ישר בתוך התערובת של סוכר וקינמון. כאשר הזפולה מכוסה בסוכר בכל הצדדים, הוא מוכן להגשה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!