1 מחממים שמן בסיר עם תחתית כבדה או סיר ברזל. מוסיפים את השאלוט והשום, מטגנים קלות ומוסיפים את הצ'ילי, הג'ינג'ר ואת עשב הלימון. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב על להבה בינונית ומוסיפים את הגלנגל ואת כוכבי האניס. ממשיכים לערבב עוד דקה, מגבירים להבה, מוסיפים את הפרגיות ומשחימים אותן מעט.
2 מוסיפים את הסויה המתוקה וכל שאר התבלינים תוך כדי ערבוב למשך 3 דקות נוספות ובסוף מוסיפים את קרם הקוקוס ואת ציר העוף.
3 מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-35 דקות נוספות או עד שהעוף רך והרוטב סמיך.
4 קולים את על מחבת כבדה את הבוטנים והקוקוס, מוסיפים סוכר חום ומלח וממשיכים לקלות תוך כדי ערבוב. מניחים לצינון.
5 להגשה: מניחים את התבשיל על מצע אורז צהוב או לבן ומעל זורים קראנץ' של בוטנים וקוקוס.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.