1 מניחים את כל חומרי הבצק לקובנה מלבד החמאה במיקסר ולשים 15 דקות. לאחר 15 דקות מוסיפים את החמאה, מערבלים ומניחים להתפחה לחצי שעה.
2 לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק ל-5 כדורים. פותחים כל כדור בצק לעלה, שמים חמאה רכה מגלגלים ומגלגלים לשבלול.
3 מניחים את השבלולים בסיר קובנה, מתפיחים, מורחים ביצה וחלב ואופים 35 דקות ב-180 מעלות. לאחר הוצאת הקובנה קורעים חתיכה, מורחים בשמן זית ואופים 5 דקות נוספות להשחמה.
4 חולטים קלות את העגבנייה, קולפים, מתבלים בשמן זית ובמלח, עוטפים בנייר אפייה ואופים 5 דקות.
5 ריקוטה: מחממים את החלב ל-90 מעלות, מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הליים ונותנים לנוח 10 דקות. לאחר מכן מעבירים בבד סינון וממתינים שעה.
6 כותשים במכתש ועלי את מרכיבי הפסטו ומוסיפים שמן זית.
7 הרכבת המנה: מניחים בקערה אישית את עגבניות השרי הסחוטות, את העגבנייה הצלויה בצד, כף ריקוטה וחתיכת קובנה.