1 מערבבים את המים, הסוכר והשמרים בקערת מיקסר. בקערה נפרדת מערבבים את קוביות החמאה עם הקמח והמלח ומוסיפים את נוזל השמרים. לשים לכדי בצק רך, חלק וגמיש, ומתפיחים 40 דקות.
2 במחבת חמה מחממים קצת שמן זית ומטגנים היטב את הבשר ומייבשים אותו מנוזלים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. באותה מחבת מטגנים בצלי שאלוט, שום, ג'ינג'ר, פלפל חריף, למון גראס, גרגירי כוסברה ופורטובלו - עד שהבצל מזהיב. מתבלים במלח, פלפל, קינמון ומעט סוכר. מורידים מהאש ומניחים לצינון.
3 לגלייז: בסיר קטן מחממים את החמאה עד שתימס, מוסיפים את הקמח וטורפים היטב. מוסיפים את השמנת ואת התבלינים ומערבבים לכדי גלייז חלק וקרמי.
4 חותכים לקוביות את התאנים והפלפל החריף. קוצצים בצלי שאלוט, ומטגנים בחמאה עם מלח, פלפל וסוכר עד שמשחים. מוסיפים את התאנים, הסוכר הפלפל חריף, מלח ופלפל שחור. מבשלים יחד עד למרקם ריבתי.
5 מרכיבים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח מרדדים לריבוע במידות 40X40 ס"מ, בעובי סנטימטר וחצי ומפזרים מעליו את תערובת הבשר. מצמידים את התערובת בעזרת הידיים אל הבצק ומגלגלים לרולדה. פורסים את הנקניק לחתיכות ברוחב 4 ס"מ.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות. מורחים את הבצק הממולא בביצה טרופה ואופים 20 דקות.
7 כשהמאפה יוצא מהתנור שופכים עליו את הגלייז ומגישים לצד ריבת תאנים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.