1 מחית קארי: במכתש ועלי גדול (או מעבד מזון) טוחנים את כל המרכיבים למחית. כדאי לקצוץ או לטחון קלות את המרכיבים לפני הכתישה.
2 קציצות: קוצצים את כל המרכיבים יחד על קר חיתוך גדול, עד שהופכים למסה אחידה. לשים את המסה במשך כמה דקות עד שהתערובות מתחילה להיות דביקה ואחידה. מגלגלים לקציצות קטנות.
3 לרוטב: מטגנים את המחית בשתי כפות שמן צמחי עד להשחמה, כשמתחיל להדבק לתחתית הסיר מוספים את רוטב הדגים והסוכר, ו"מגרדים" את תחתית הסיר עם כף עץ תוך כדי ערבוב.
4 כשהמחית מתחילה להדבק לתחתית שוב, מוסיפים שלוק קטן מחלב הקוקוס ומגבירים את האש. נותנים לרוטב לרתוח, עד שמשנה את צבעו לחום יותר והתחתית מתחילהלהדבק שוב, מוסיפים עוד שלוק חלב קוקוס ו"מגרדים" שוב וחוזר חלילה עד שכל חלב הקוקוס בפנים.
5 מוסיפים שלוש כפות שמנת מתוקה לרוטב הקארי הצהוב (אופציונאלי).
6 מעבירים לאש קטנה ומכניסים את קציצות הדג בעדינות לכ-15 דקות עד שמבושלות לחלוטין.
7 מעבירים כמה קציצות עם רוטב קארי לצלחת עמוקה, מקשטים עם בזיליקום תאילנדי (אפשר גם רגיל) וצ'ילי אדום.