חצ'פורי ללא גלוטןכולנו התרגשנו מהסיפור של איציק ב"מאסטר שף", ששניים מילדיו חולי צליאק. עכשיו, בבוקר שאחרי, הגיע הזמן להפסיק להתרגש ולהתחיל לאפות: חצ'פורי גאורגי בשרי טעים טעים, והכי חשוב - בלי גלוטן
איציק בטאשווילי
| מאסטר שף
| פורסם 16/11/17 06:24
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת
|
המצרכים (4 מנות):לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מכניסים למיקסר את כל המרכיבים למעט המלח ומערבלים עם וו לישה עד לקבלת עיסה אחידה, לא מוצקה מדי ולא דלילה מדי. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה. מכסים את הבצק ומתפיחים חצי שעה. 2 מכינים את המילוי: קוצצים את הבשר (אם הוא לא נטחן מראש), את הבצל ואת השום. 3 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הבשר והשום וממשיכים עד שכל הבשר משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מכבים את האש ומניחים בצד. 4 מוציאים מהבצק התפוח את האוויר בכמה אגרופים קלים ומחלקים לארבעה כדורים קטנים. מתפיחים שוב כ-10 דקות. >> לכל המתכונים השווים מהפרק האחרון 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. 6 מקמחים משטח עבודה ומרדדים את כדורי הבצק לעיגולים. יוצרים מכל עיגול מעין סירה על ידי הידוק ב-2 צידי העיגול ויצירת שוליים. אופים את סירות הבצק כ-10 דקות ומוציאים מהתנור. 7 ממלאים את הסירות במילוי הבשר, מניחים בזהירות חלמון שלם על כל אחת ואופים עוד כ-12 דקות. מגישים מיד. |