1 מכינים את הבשר: בסיר לחץ מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל. להוסיף את זנב השור ושומן הכבש ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את המלח, השום, הכמון והלימון הפרסי ומערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך.
2 במעבד מזון שמים את הקמח, הביצים והחלמונים ומעבדים בפולסים קצרים. תוך כדי מוסיפים לאט-לאט את השמן והמים. ממשיכים לעבד עד לקבלת גוש אחיד של בצק. אם הבצק דביק מדי מוסיפים קמח.
3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מקמחים את הידיים ולשים מעט. הבצק אמור להיות יבש ולא גמיש. מרדדים את הבצק במכונת הפסטה וחותכים לרצועות.
4 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים מלח לפי הטעם.
5 מוציאים את הבשר והשומן מסיר הלחץ ומפרקים את הבשר בעזרת הידיים. מוסיפים למחבת הרוטב מעט מציר הבישול של הבשר ומבשלים את הרוטב עד שהוא מצטמצם מעט.
6 מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים בהם את הפסטה 2-3 דקות. מעבירים לרוטב. מוסיפים גם את הבשר המפורק ומערבבים. מגישים מיד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.