הגלידה:
1 מפרידים את הביצים ומקציפים את החלמונים עם הסוכר.
2 מערבבים בסיר קטן את השמנת המתוקה, החלב ומקל הווניל (קודם פותחים אותו וגורפים את הגרגירים לתוך הסיר, ואז מכניסים גם את המקל עצמו). מחממים ל-70 מעלות.
3 מעבירים בהדרגה ובאיטיות, תוך כדי ערבוב, את תערובת החלב והשמנת החמה למסת הביצים והסוכר (כדי שהביצים לא יתבשלו).
4 מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד, מבלי להגיע לרתיחה.
5 מסננים, מצננים בקערה כפולה עם קרח ומעבירים למכונת גלידה.
הטארט:
1 הבצק: מפוררים בקערה את החמאה עם הקמח, המלח, הסוכר, המים הקרים והביצה עד שמתקבל בצק.
2 מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ בהתאם למחבת שבה נכין את הטארט. מעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מקלפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה.
4 מכינים במחבת עבה קרמל מהסוכר והמים. כשהוא מגיע לצבע זהוב עמוק מוסיפים את החמאה ומיד מורידים מהאש.
5 מחממים תנור ל-175 מעלות. מסדרים את התפוחים על הקרמל עם הצד העגול כלפי מטה. מצופפים אותם עד כמה שאפשר. מכסים את התפוחים בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות. מסירים את נייר האלומיניום, מסדרים על התפוחים את דובדבני האמרנה ומכסים בבצק הקר.
6 מחוררים את הבצק בכמה מקומות בסכין ואופים עוד 25 דקות.
7 הופכים את הטארט המוכן על צלחת ומגישים עם הגלידה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.