1 בסיר לחץ מבשלים את הקורקבנים והלשונות במשך שעה ורבע.
2 מקלפים את הלשונות מתחת מים קרים זורמים וזורקים למי קרח.
3 כשהם רכים, זורקים את הקורקבנים למי קרח.
4 מגרדים עגבניות בפומפייה , מעבירים למסננת להגרת הנוזלים.
5 מוציאים את הלשונות והקורקבנים מהקרח.
6 מקלפים את השכבה הנוספת מסביב ללשונות ומשתמשים רק בלשון עצמה. פורסים לפרוסות דקות ככל הניתן.
7 בעזרת סכין מקלפים בעדינות את הקורקבנים. משתמשים רק בחלק הפנימי, פורסים דק מאוד.
8 בקערה שמים את פרוסות הלשונות והקורקבנים ומערבבים ביחד עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
9 מעבירים את העגבניות לקערה ומוסיפים שמן זית, צ'ילי קצוץ ומלח, מערבבים.
10 במרכזה של צלחת שטוחה וגדולה יוצרים גבעה של סלסת עגבניות. מסדרים מסביב את פרוסות הלשונות והקורקבנים. מפזרים את גרגרי החומוס ועלי השומר מסביב.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים