1 חותכים כל חזה לשני חצאים וכל חצי ל-3 חלקים נוספים. מניחים בסיר רחב ומוסיפים את השמנת.
2 ממלאים כל גביע שמנת ריק במים פושרים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כרבע שעה עד שהעוף מוכן. כאשר הוא מוכן, מסירים את הסיר מהאש, מוציאים כוס אחת של נוזל ומקררים.
3 בינתיים, מטגנים את הבצל הקצוץ במעט חמאה או שמן קנולה עד להשחמה. למחבת מוסיפים את הנוזל המקורר תוך כדי ערבוב על אש גבוהה. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומלח לפי הטעם. ממשיכים לערבב עד למרקם אחיד.
4 מוסיפים את התערובת לסיר (שבו העוף), מערבבים ומוסיפים את השום.
5 מבשלים את הכוסמת ביחס של 1:2 בסיר נפרד. על כוס כוסמת אחת, מוסיפים 2 כוסות מים. יש להקפיד לשטוף היטב את הכוסמת לפני הבישול.
6 מתבלים במלח ומגישים יחד עם העוף.