1 קוצצים את כל המרכיבים לקציצות ומערבבים לתערובת אחידה שממנה יוצרים כדורים בינוניים בגודל כדור פינג פונג בערך. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות 30-20 דקות. אפשר למשוח בשמן חמניות או קנולה לפני האפייה. אפשר גם לטגן בשמן לא עמוק.
2 חותכים גס את הירקות לרוטב.
3 קוצצים ומטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ואת תפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות וצורבים.
4 מוסיפים את המנגולד, שורש הסלרי, הכרשה, האפונה והתבלינים. מערבבים ומוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
5 מכניסים בעדינות את הקציצות אל הרוטב. מבשלים 30-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
6 מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד כ-20 דקות.
7 לפני ההגשה אפשר לסחוט לימון שלם מעל.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.