שוקי עוף מפורקות ממולאות בטנזיהמנה מיוחדת עם שילוב מעלף של טעמים. צנוברים, ג'ינג'ר, חמוציות, משמשים ורימונים הם רק חלק מההפתעות שמחכות לכם בפנים
הילה מודרה
| mako אוכל
| פורסם 16/10/12 23:19
צילום: רועי ברקוביץ'
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את כל הפירות היבשים ומקפיצים עד שיתרככו. במחבת נוספת מקפיצים את השקדים והצנוברים עד שישחימו ומוסיפים אותם אל תערובת המתוקים. 2 מוסיפים מלח, פלפל, 3 כפות סילאן וקינמון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננית את התערובת כרבע שעה. 3 לאחר שהתקרר, ממלאים את השוקיים וסוגרים בעזרת קיסם או חוט תפירה. 4 מניחים את השוקיים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך כחצי שעה בחום 180 מעלות. 5 שמים בסיר את המים, 2 כפות הסילאן הנותרות, ג'ינג'ר, רכז רימונים ומלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקיים לסיר ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית. 6 מוציאים את השוקיים לצלחת ובעזרת כפית שופכים עליהן מעט מהרוטב שנשאר בסיר. מעטרים בגרגירי רימון. >> אהבתם? הנה עוד מתכונים ממפגש הבשלנים שערכנו השבוע
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |