1 מורחים את הפילה בשמן זית מכל הכיוונים, מתבלים במלח ופלפל ומורחים מעל הכל שכבה דקה של חרדל. מניחים בצד למנוחה של כחצי שעה.
2 מחממת מחבת עד שהיא לוהטת וצורבים את נתח הפילה מכל הצדדים.
3 מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפטריות עם הטימין, המלח והפלפל עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות משחימות מעט. חשוב מאוד שלא יישארו בהן נוזלים.
4 מחממים תנור ל-230 מעלות.
5 פורסים את הבצק עלים ליריעה מרובעת, אם הוא מגולגל. מניחים במרכזו את הפטריות בצורת פס, מניחים מעל את הפילה וסוגרים את הבצק על הבשר מכל הכיוונים, ליצירת קוביית בצק סגורה. חורצים חור במרכז החלק העליון של הבצק ליצירת "ארובה".
6 טורפים את החלמון בקערה קטנה ומורחים אותו על הבצק. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהבצק שחום. מוציאים מהתנור ומניחים למנוחה של כ-15 דקות. פורסים את המנה ומגישים.
המתכונים מופיעים כפי שהובאו לנו על ידי המתמודדים.