1 מרוקנים את החצילים ומעבירים אותם ל-20-15 דקות לקערה גדולה עם מים קרים וכף מלח, כדי להוציא את המרירות מקליפת החציל.
2 בזמן שהחצילים במים מערבבים את הבשר עם האורז. מוסיפים את העגבניות, הבהרט, הפלפל השחור, המלח, רכז רימונים והגרניום הלימוני.
3 מכינים את הרוטב: מבשלים יחד את כל המרכיבים.
4 מוציאים את החצילים מהמים ומייבשים בעזרת נייר סופג. ממלאים בתערובת עד הסוף, אך לא דוחסים.
5 במחבת טפלון מחממים רבע כוס שמן קנולה ומטגנים את החצילים עד שיבריקו.
6 משכיבים את החצילים בסיר עם רוטב העגבניות. מבשלים במשך שעה וחצי על אש נמוכה, ודואגים תמיד שיש נוזלים בסיר כדי שהאורז יתבשל כהלכה.
7 בזמן שהחצילים מתבשלים מכינים את המחית: שורפים על הגז את החצילים עד שיתרככו מאוד. בזהירות מרוקנים את הליבה לקערה. מגרדים את שיני השום פנימה, סוחטים את הלימון, מוסיפים את הפטרוזיליה ואת המלח והכמון. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם עשיר אך לא חלק מדי.
8 מערבבים את קוביות העגבניות עם הפטרוזיליה והמלח.
9 מצלחתים: מניחים רינג על צלחת. בתחתית מניחים מעט קרם חציל, ומעליו חציל ממולא. מפזרים את קוביות העגבנייה ומקשטים בצנוברים הקלויים וברוטב העגבניות.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.