1 מכינים את עלי הסיגר: שמים בקערה קמח, מלח, סולת ומוסיפים מים תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק חלק ומבריק מעט.
2 מחממים מחבת נון סטוק לחום בינוני. לוקחים מעט מהבצק ביד ומסובבים בכל הזמן כדי שלא יישפך (הבצק נוזלי מאוד). מורחים בזהירות ובזריזות מעט מהבצק על המחבת, ומושכים בחזרה את היד. חוזרים על הפעולה עד שתחתית המחבת מצופה בשכבת בצק דקיקה. מטגנים כמה שניות ומוציאים. שומרים את עלי הבצק בערימה ומכסים היטב כדי שלא יתייבשו.
3 אפשר לדלג על הכנת העלים ולרכוש עלי סיגר מוכנים וקפואים.
4 מכינים את מילוי הסיגר: מניחים בסיר לחץ את הבשר, צלי כתף ובשר הראש, למלא מים עד לכיסוי ולהוסיף: בצל עם הקליפה, ראש שום עם הקליפה, עלי דפנה, גבעולי סלרי ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה. מקררים היטב את הסיר ופותחים אותו.
5 במעבד מזון שמים את הבשר, שיני שום, כוסברה, פלפל סודני, מלח, כמון וטוחנים לתערובת אחידה, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
6ממלאים את הסיגרים: שמים בקערה מעט קמח ומים כדי ליצור "דבק", לוקחים עלה בצק ומניחים בקצה שלו שורה מן המלית. מכניסים פנימה את הקצוות ומגלגלים את הסיגר , בעזרת האצבע מורחים מעט מן הדבק בקצה הסיגר וסוגרים היטב.
7 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את הסיגר תוך כדי סיבוב עד קבלת צבע זהוב. מוציאים לנייר סופג.
8 מכינים קרפצ'יו חציל: על אש גלויה או על הגז קולים את החציל, גמבה ופלפל חריף. מקלפים את החציל וקוצצים לקוביות, את הנוזלים אוגרים ומניחים בצד.
9 מקלפים את הפלפל והגמבה וחותכים לרצועות.
10 מגישים את המנה: מניחים בצלחת את קוביות החציו ומעליו מניחים רצועות פלפל חריף וגמבה בצורה מסודרת. מפזרים צנוברים קלויים, מלח ופלפל גרוס. מפזרים מעל כוסברה ומזלפים מעט טחינה, פפריקה, מיץ מחצי לימון ושמן זית. לאחר מכן, סוחטים מעל הכל מיץ מחצי עגבנייה ומניחים מעל הכל את הסיגרים קשורים בעירית לעיטור.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.