1 מרתיחים את החלב עם התבלינים והתיונים על אש קטנה למשך כחמש דקות. מניחים לצינון מלא.
2 טורפים בקערה ביצים וחלמון, שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל. מסננים לבלילה את החלב המתובל וממשיכים לטרוף.
3 מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה משומן בחמאה ומסדרים בה את קוביות החלה. יוצקים את הבלילה על החלה ומוודאים שכל הקוביות מכוסות היטב. מניחים בצד ל-40-30 דקות.
4 מערבבים את כל חומרי קרם השקדים, ולאחר שהחלה נחה בבלילה, מוסיפים בין החתיכות קרם שקדים.
5 מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים את התאנים מעל החלה, ומפזרים מעט סוכר מעל כל תאנה, לקרמול.
6 אופים 30 דקות. מגבירים את עוצמת התנור ל-220 מעלות על מצב גריל עליון, ואופים 5 דקות נוספות (או עד השחמה).
7 לגלידה: מקציפים לקצפת יציבה (אך לא קשה מדי) את השמנת המתוקה. מקפלים פנימה את החלב המרוכז ואבקת החלב עד שנטמעים בבלילה. מעבירים למכונת גלידה לשעה ולאחר מכן למנוחה של שעה נוספת במקפיא, או יוצקים לכלי רחב ושטוח ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.
8 להגשה: מניחים כדור גלידה על מנת ברדפודינג חמה ומגישים מיד.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.