1 קולים במחבת את השקדים ושמים בצד.
2 משרים את האורז ב-2 כוסות מים רותחים וקצת מלח, ובינתיים קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עם 4 כפות שמן עד שהם שזופים ומטוגנים טוב טוב.
3 מוציאים את הבצלים, מסננים את השמן במסננת ושמים בצד. באותו מחבת שמים את הבשר ומפוררים לאט לאט, על אש בינונית, עד שיצאו הנוזלים. מתבלים בחצי כפית מלח, בהרט וקינמון, מכבים את האש, מוסיפים את הבצל המטוגן ושמים בצד.
4 מסננים את האורז.
5 שמים 2/3 מכמות הבשר בסיר ומוסיפים אליו את האורז, מטגנים קצת ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים וכף מלח. מנמיכים את האש, שמים מגבת בין הסיר למכסה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
6 מסדרים בצלחת הגשה את האורז, עליו מניחים את 1/3 מהבשר שנותר והשקדים, מקשטים מסביב עם פטרוזיליה קצוצה ומזלפים טחינה גולמית.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.