1 מערבבים בקערה קמח, שמן, שמרים כף מלח ודבש ומוסיפים מים בהדרגה עד שמתאחד לכדור. לשים 5 דקות ומניחים להתפחה של שעה.
2 שורפים על אש גלויה את כל הירקות עד לרכות ושריפה חיצונית.
3 קוצצים את עשבי התיבול והשום ומערבבים בקערה עם יוגורט, מיץ מלימון שלם ושמן זית.
4 לאחר שהירקות מוכנים קוצצים את כולם יחד ומערבבים בקערה עם שמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון.
5 הפיתות: לאחר התפחה של שעה, יוצרים מהבצק כדורים במשקל 150 גרם. מרדדים כל כדור בעזרת מערוך לצורה של לאפה עגולה, בקוטר של מחבת שיש ברשותכם. שמים את המחבת על הגז ונותנים לה להתחמם כ-2-3 דקות. מניחים את הפיתה/לאפה על המחבת ללא שמן, ומכסים. לאחר כ-4-5 דקות, כשהפיתה התנפחה וקיבלה צבע יפה, הופכים לצד השני לעוד 4-5 דקות.
6 הגשה: מניחים כף גדולה של הרוטב על הפיתה, מעליה מניחים "הר" מהסלט, ומפזרים מעל קצת עשבים וצנוברים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.