הלחמניות:
1 מכניסים את כל החומרים למעט המים (או החלב) לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. לאחר שכל החומרים היבשים התערבבו מוסיפים מים בהדרגה. לשים 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
2 מכדררים את הבצק ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (לפחות 30 דקות).
3 לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל-4 מנות שוות ומכדררים לצורת לחמנייה שטוחה. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כ-30 דקות נוספות). מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד הזהבה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.
רוטב ברביקיו:
1 מטגנים את הבצל במחבת עמוקה ומוסיפים את השום והפלפל. מטגנים כ-5 דקות.
2 מוסיפים את רוטב הברביקיו, המייפל, הסוכר, הפלפל השחור, המים והטבסקו ומבשלים עד לצמצום.
3 טועמים וממליחים בהתאם לצורך.
רוטב גבינה כחולה:
1 מערבבים בקלחת שמן זית, רוזמרין, מרווה ושום. מאדים כדקה על להבה בינונית.
2 מוסיפים את כל החומרים למעט המוצרלה ומבשלים עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
3 מוסיפים את המוצרלה ומערבבים היטב, עד לקבלת רוטב אחיד חלק וסמיך.
ההמבורגר:
1 מערבבים בקערה גדולה את הבשר, המלח והפלפל. לשים ביד רק עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה (לישה קצרה).
2 מוסיפים את מי הסודה ומערבבים עד שהנוזל נטמע בתערובת ומתקבלת עיסה אוורירית.
3 יוצרים המבורגרים בגודל הרצוי (ביד או ברינג) ומניחים בצד.
4 מחממים מחבת כבדה ומטגנים את ההמבורגרים משני הצדדים עד למידת העשייה הרצויה.
הרכבת המנה:
1 חוצים את הלחמניות. מורחים על החלק התחתון מיונז ומסדרים ירקות.
2 מניחים את קציצת ההמבורגר הראשונה ומוזגים עליה רוטב ברביקיו ורוטב גבינה כחולה. מניחים את ביצת העין.
3 מניחים את הקציצה השנייה ועליה שוב רטבים וביצת עין. מכסים בחלק השני של הלחמנייה.
* אפשר ומומלץ להוסיף בייקון ו/או חזה אווז מעושן.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.