1 מכינים את הפסטה: מערבבים את המרכיבים, לשים לבצק אחיד ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים לשעה במקרר.
>> מתכונים לשבועות
2 משרים את הדג בשמן זית, מרווה, שום, רוזמרין וסילאן עד לסיום ההכנות.
3 מכינים את המילוי לטורטליני: קוצצים בצלי שאלוט דק ומטגנים על אש נמוכה בשמן זית עם שום, מרווה, מלח, פלפל וסוכר. כשמגיעים להשחמה כהה מסירים מהאש.
4 פירה ארטישוק ירושלמי: מחממים בסיר קטן ארטישוק ירושלמי עם חלב, שמנת ומלח. מבשלים על להבה נמוכה עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.
5 הסלט: קולפים את שורש הפטרוזיליה לרצועות ומשרים בלימון עם צ'ילי אדום טרי, מלח ושמן. קוצצים את הפטריות לאורך ומטגנים בשמן זית עם מרווה, שום, מלח ופלפל.
6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה עד לשלב האחרון. קורצים עיגולים, ממלאים בבצלי השאלוט ללא התבלינים וסוגרים לצורת טורטליני. מבשלים את הטורטליני במים רותחים.
7 מסננים את הארטישוקים וטוחנים בבלנדר. מתקנים טעמים.
8 מחממים מחבת, מוציאים את הדג מהמשרה וצורבים ללא תוספת שמן 5 דקות מכל צד.
9 להגשה: מסדרים את קרם הארטישוק הירושלמי על צלחת, מניחים מעל את הטורטליני והדג ובצד את הסלט.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.