1 מתחילים בבישול העדשים. מניחים את העדשים בקערה גדולה, מוזגים עליהן מים רותחים ומכסים. כשהמים נעשים נעימים למגע מסננים ובודקים אם העדשים כבר אכילות. אם הן עדיין קשות חוזרים על התהליך פעם נוספת (או יותר, לפי הצורך).
2 מכינים את הרוטב: קוצצים את הפלפל דק מאוד. את השאלוט פורסים לפרוסות דקות ואת התאנים חותכים לרבעים. מועכים הכל יחד עם שמן הזית והמלח.
3 הלימון: שוטפים את הלימון היטב, קולפים בקולפן ירקות ופורסים לפרוסות דקות. מנקים את שאריות הקליפה בעזרת סכין, מוציאים את פנים הפלחים ומסלקים את הגרעינים.
4 הרכבת הסלט: קוצצים את כל עשבי התיבול (עלים בלבד). פורסים את הבצל הירוק דק דק, קוצצים גס את הפיסטוקים, חותכים את הפקוס והעגבניות לקוביות כמה שיותר קטנות ופורסים את השומר דק דק. מערבבים הכל, ומגישים.
* כשאין מגבלה כפי שהייתה בתחרות, עדיף להחליף את העדשים בעדשים טרום נבוטות – משרים אותן לילה במים ועוד כחצי יום במסננת.
* אם אין פקוס אפשר להשתמש במלפפון, אבל חשוב שיהיה טרי וקשה.
* אם משיגים ליים, הוא יתאים הרבה יותר מהלימון.
* אפשר להוסיף צנוניות חצויות ופרוסות דק, או לשים אותן במקום השומר.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!