1 מכינים ג'יבנה: מחממים את שני סוגי החלב ל-88 מעלות. מוסיפים מיץ מלימון אחד, 3 כפות חומץ וקורט מלח ומניחים בצד לשעה וחצי. שופכים על בד ומניחים על מסננת.
2 הסירופ: מחממים בסיר מים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים כשעה לקבלת סירופ. מוסיפים את מי הזהר ומערבבים.
3 ממיסים את החמאה. פותחים את שערות הקדאיף, שופכים מחצית מכמות החמאה על השערות ומערבבים היטב.4. משמנים מחבת בחמאה ומסדרים שכבת שערות קדאיף באווריריות.
5 מוציאים 4 כפות מהגבינה המוכנה ומערבבים עם קליפות הלימון והתפוז, המוצרלה ואבקת הסוכר. מסדרים שכבה מהתערובת על שערות הקדאיף.
6 קוצצים דובדבני אמרנה ומפזרים על הגבינה, יחד עם קצת מהנוזל של הדובדבנים. מניחים את המחבת על האש.
7 כשהשוליים של הקדאיף מתחילים להשחים מפזרים מעט חמאה מומסת בצדדים מסביב ומכניסים לתנור שחומם ראש ל-200 מעלות למשך 4 דקות, עד שהגבינה מתחילה להימס.
8 מוציאים את הכנאפה מהתנור, הופכים על צלחת ושופכים סירופ מעל לפי הטעם. מפזרים פיסטוקים קצוצים מעל.