1 מתחילים עם קרם הפלפלים: מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל. צולים את פלפלי השושקה עד שהם מתרככים, מקלפים וחותכים לקוביות.
2 מטגנים בסיר עמוק קטן 2 בצלי שאלוט ושן שום אחת עם מלח, פלפל וכפית סוכר וממשיכים לאדות כמה דקות. מוסיפים את הפלפלים הקלויים ומאדים קלות תוך כדי ערבוב.
3 מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים 3 מפרוסות הלימון (את השאר לא נצטרך). מוסיפים מיץ לימון, חצי כוס מים, מעט מלח וחצי כפית סוכר, מכסים ומבשלים חצי שעה.
4 טוחנים את חומרי הפסטו ומתבלים לפי הטעם.
5 מורחים את פרוסות הלחם בשכבה דקה של פסטו וצולים בתנור בחום 200 מעלות משני הצדדים. מצננים וטוחנים לפירורים.
6 טוחנים את תערובת הפלפל הקלוי בבלנדר עד ליצירת קרם.
7 מרכיבים את הסלט: חותכים את הלימון הצרוב לקוביות קטנות. מערבבים עם הצנונית, הסלרי, הפלפלים, עגבניות והפטרוזיליה ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
8 קולפים במנדולינה את הגזרים והמלפפונים לרצועות ארוכות ומורחים את הרצועות בפסטו.
9 מרכיבים את המנה: יוצקים רוטב פלפל בתחתית הצלחת ומסדרים את רצועות המלפפון והגזר בשבלולים על הקרם. ממלאים את השבלולים בסלט הקצוץ.
10 טמפורה בצל ירוק: חותכים את הבצל לרצועות באורך אצבע. מערבבים את שאר המצרכים. טובלים את הבצל בבלילה ומטגנים.
11 מפזרים על הצלחת את הבצל בטמפורה ומעט פסטו, מעטרים בפירורי לחם פסטו ומגישים.