1 הבלילה: מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מלח, חומץ ושמן. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי טריפה, עד לקבלת בלילה דלילה במיוחד. מניחים בצד לפחות ל-40 דקות.
2 המילוי: חולטים את עלי התרד במים רותחים כ-3 דקות, עד שהם נעשים כהים. מסננים.
3 מטגנים את השום בחמאה, קוצצים את התרד ומוסיפים למחבת לטיגון של 3 דקות נוספות.
4 מערבבים בקערה את כל הגבינות ומוסיפים מלח, סוכר ואגוז מוסקט. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר.
5 מכינים את עלי הבוריק: משמנים מעט מחבת עם שוליים שטוחים במיוחד (כמו של קרפ), ומנגבים היטב בנייר סופג. מחממים על אש נמוכה.
6 כשהמחבת חמה טובלים מברשת (כמו של ביצה) בבלילה ומברישים את המחבת. הבלילה הופכת במהירות לבצק, אז יש להזדרז ולהבריש את כל המחבת לפני שהעלה מתחיל להתרומם. מקפידים על שכבה דקה של בצק, אחרת אפקט הפריכות ייעלם בטיגון. כשכל העלה מקבל גוון אחיד מרימים את השוליים ומקלפים אותו מהמחבת.
7 ההרכבה: מביאים סיר עם מים לרתיחה. בינתיים עוטפים את הביצים בניילון נצמד (כל אחת בנפרד) כמו סוכרייה. כשהמים רותחים מכניסים את הביצים לבישול קצר, עד שהחלבון מלבין אך המרכז נשאר נוזלי לחלוטין.
8 לוקחים עלה בריק, מזלפים בקצהו טבעת ממילוי הגבינות ובמרכז הטבעת מניחים את הביצה שהוצאנו מהניילון. מקפלים את העלה וסוגרים את היקף טבעת הגבינה באמצעות תערובת של קמח ומים, כדי שלא תברח בטיגון. חוזרים על הפעולות עם 3 עלים נוספים.
9 מטגנים בשמן עמוק וחם מאוד עד להשחמה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.