1 פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מורחים שמן זית משני הצדדים ומפזרים מעט מלח גס. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את החצילים עד להזהבה.
2 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
3 מערבבים את הבשר עם השום, התבלינים והביצה. מוסיפים את הבשר לבצל המטוגן במחבת ומטגנים עד שהבשר משנה צבע.
>> לכל המתכונים מהפרק
מתכונים ללביבות
מתכונים לסופגניות
כל המתכונים לחנוכה
4 חולטים את העגבניות 2 דקות במים רותחים. מקלפים אותן וטוחנים במעבד מזון עם שאר מרכיבי הרוטב.
5 מכינים את ממרח האגוזים: מכניסים את כל המרכיבים חוץ משמן הזית למעבד המזון וטוחנים. מוסיפים שמן זית בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מורחים את פרוסות החצילים בממרח אגוזים. מניחים כף של בשר בקצה הרחב של כל פרוסה ומגלגלים.
8 מניחים את כל החצילים המגולגלים בתבנית ומוזגים את רוטב העגבניות. מפזרים מעט פלפל שחור וקינמון ואופים כ-15 דקות בתנור החם. מוציאים, מפזרים נענע ובזיליקום ומזלפים שמן זית.