1 משרים בקערה עם מים ומלח את תפוחי האדמה. במקביל, מרטיבים את פרוסות הלחם במים לחמש דקות ואז סוחטים אותן ומניחים בצד.
2 קוצצים פטרוזיליה, כוסברה ובצל, שמים במסננת עם מלח שיוציאו את הנוזלים ואז שוטפים קלות וסוחטים.
3 מניחים את הבשר הטחון בקערה עם פרוסות הלחם והירק הסחוט, מוסיפים ביצה, פפריקה, כורכום, תבלין למפרום, מלח ופלפל, שמן, שיני שום ואריסה. לשים את התערובת היטב ונותנים לה לעמוד כרבע שעה.
4 מוציאים את תפוחי האדמה מהמים וחותכים אותם דק באותו אופן שמקלפים אותם: קולפים עם סכין את תפוח האדמה עצמו.
5 את הפרוסות הדקות בצורת קליפה ממלאים בבשר ומקמחים, טובלים בביצים טרופות עם מלח ופלפל שחור ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
6 לרוטב: בסיר רחב שמים שמן, שיני שום פרוסות, עלי סלרי, עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום ו-2 כוסות מים. מבשלים עד שמתקבל רוטב. מכניסים לרוטב את המחשי (הבשר בתוך תפוח האדמה), נותנים לרתוח כרבע שעה, ואז מנמיכים את האש לשעה ורבע נוספות.
7 קוצצים את כל מרכיבי הסלט, מערבבים ומתבלים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים