1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים שמן זית, כמה גבעולי תימין ומעט רוזמרין ואופים 20 דקות.
3 פורסים את החצילים לפרוסות של חצי ס"מ ועושים אותו הדבר.
4 מספיגים שאריות שמן מתפוחי האדמה והחצילים.
5 מטגנים בסיר בינוני את הבצל במעט מאוד שמן זית. כשהוא מזהיב מוסיפים אגוז מוסקט, קינמון, אורגנו, ציפורן, מלח ופלפל ומערבבים במשך כדקה.
6 מוסיפים את הבקר הטחון ומטגנים עד שהוא מתקרמל. מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות.
7 מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח, אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן. מוסיפים בהדרגה את החלב, כל פעם קצת, ומערבבים עד שהוא נטמע. לא מפסיקים לערבב.
8 כשהרוטב מסמיך מוסיפים את הפרמזן והחלמונים ומערבבים מהר היטב. מסירים מהאש.
9 מוסיפים חצי מהבשמל לבשר הבקר ומערבבים.
10 מרכיבים את המוסקה: שכבה תחתונה תפוחי אדמה, עליהם שכבת חצילים, עליהם שכבת בשר, עוד שכבת חציל ועוד שכבת בשר, עוד שכבת חציל ולסיום בשמל.
11 אופים 30-45 דקות, עד שזהוב.
* המתכון יספיק ל-3-4 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.