החצ'פורי:
1 מנפים את הקמח לקערה עמוקה (אפשר בעזרת מסננת) ומוסיפים את הסוכר.
2 מפוררים את השמרים לתוך הקמח, ומוסיפים מלח (אסור שהמלח ייגע בשמרים לפני הערבוב).
3 מוסיפים את המים לתערובת (במידת הצורך מוסיפים עוד 50-100 גרם מים), לשים ומניחים לתפיחה.
4 לתפיחה יותר מהירה עושים "אמבטיה לבצק". מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים אותה בתוך גיגית גדולה יותר עם מים חמים למשך 15-20 דקות.
5 מוציאים מ "האמבטיה" ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מכסים שוב בניילון הנצמד לעוד 15 דקות.
6 ברגע שהבצק תפח, מפרידים לחמישה עיגולים. מחכים לעוד תפיחה קלילה (5 דקות) עד שהבצק "רוקד". לאחר מכן מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ.
7 לאחר שיש לנו חמישה עיגולי בצק מרודדים ועבים מגרדים בצד את הגבינה הצהובה והבולגרית.
8 מניחים מעל כל עיגול בצק 2-3 כפות גבינה בערך (שיהיה שווה על כל המשטח). מקפלים את דפנות הבצק למרכז (מקפלים לצורת "קן") שוברים ביצה למרכז כל חצ'פורי.
9 מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20-30 דקות. ברגע שהחצ'פורי מוכן, מורחים חמאה על דפנות הבצק החמות (כך המאפה יהיה רך יותר).
הסלט:
1 חותכים את כל הירקות לטבעות.
2 קוצצים גס את הטרחון.
3 מתבלים במעט חומץ, שמן זית ומלח לפי הטעם.