1 קרם חומוס: מכניסים את כל החומרים למעבד המזון וטוחנים כחמש דקות. במידה והחומוס יבש מוסיפים מעט מים על מנת לקבל מרקם של ממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים את החומוס דרך מסננת דקה לקבלת ממרח חלק ושומרים בצד.
2 קרם חצילים שחור: מניחים את החציל על אש גלויה ושורפים אותו מכל הצדדים . מניחים את החציל במעבד המזון יחד עם הלימון והשום וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים את הקרם דרך מסננת דקה לקבלת קרם חלק.
3 חומוס מטוגן: מטגנים את גרגירי החומוס המבושלים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים והקליפה שלהם הופכת לזהובה וקריספית. בעזרת כף מחוררת מוציאים את החומוס לצלחת עם נייר סופג ומתבלים מיד את הגרגירים במלח ובכמון.
4 קופסת חצילים: פורסים את החציל לפרוסות לאורכו, ממליחים ומניחים במסננת להגרת נוזלים לפחות 20 דקות. מטגנים את הפרוסות בשמן עד שהן מזהיבות ומעבירים את החצילים לצלחת עם נייר סופג. מרפדים רינג מרובע בפרוסות החציל מתבלים אותן במעט מיץ לימון ומלח. מניחים בפנים את גרגירי החומוס המטוגנים ואת הנענע הקצוצה והפטרוזיליה. סוגרים את השוליים של החצילים על המלית לקבלת קופסת חצילים. שורפים פלפל חריף אחד על אש גלויה, מקלפים וקוצצים אותו דק מאוד ומניחים כפית פלפל קצוץ מעל לקופסת החצילים.
5 הרכבת המנה: בצלחת גדולה מורחים את קרם החומוס בצורה מלבנית. מקלפים את המלפפונים וחותכים ל3-4 פרוסות. חותכים את השוליים של כל פרוסה לקבלת ריבועי מלפפון, מניחים את הריבועים על הקרם. מעמידים את עלי החסה הצעירים על הקרם ומניחים את קופסת החומוס במרכז. חותכים את הצד הירוק של הבצל הירוק לרצועות דקיקות ומכניסים אותן למי קרח עד שהן מסתלסלות. את כל שאר הירקות מסדרים בין עלי החסה והקופסה בצורה של "גינת ירק" ומפזרים ביניהם עוד גרגירי חומוס מטוגנים, עשבי תיבול ובעצם כל ירק שבא לכם.
6 אפשר גם לטגן רצועות פיתה, לתבל אותן בסומאק ולשלב אותן ב"גינת הירק".
7 על הסלט מפזרים מלח גס, שמן זית איכותי ומעט מיץ לימון.
8 כדאי להוסיף בהגשה פיתות מטוגנות מתובלות בסמואק, קישואים קלויים ועלי זעתר טריים
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים