1 האורז: שוטפים את האורז במסננת למשך דקה לפחות. מחממים את השמן בסיר ומכניסים את האורז, מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מתבלים ולאחר רתיחה שנייה מנמיכים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות (או עד שנגמרים המים). מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.
2 הבשר: בקערה מערבבים את כל הרכיבים ומשרים למשך 10-15 דקות.
3 במחבת חמה מאוד מוסיפים מעט שמן ומבשלים את הבשר, מערבבים על מנת שלא ייוצרו גושים. כאשר הבשר מוכן, מניחים בקערה בצד.
4 הירקות: באותה המחבת מחממים מעט שמן ומקפיצים את הפטריות למשך 4-5 דקות או עד לריכוך, מתבלים במעט מלח ושמן שומשום ומעבירים לקערה של הבשר. חוזרים על הפעולה עם הזוקיני, הקולורבי והגמבה.
5 בסיר עם מים רותחים, חולטים את הנבטים למשך 2-3 דקות, מעבירים לקערה לצינון ומתבלים במעט מלח וכחצי כפית שומשום שחור. חותכים את הבזיליקום והבצל הירוק לרצועות.
6 הרוטב: במכתש ועלי כותשים את חומרי הרוטב עד ליצירת מרקם אחיד, לאחר מכן מוסיפים גם את השומשום.
7 מסדרים את המנה: בכלי חרס חם מניחים תלולית אורז, מעל האורז מסדרים את הבשר, הירקות וכף וחצי של הרוטב בקבוצות בצורה מעגלית. לסיום מניחים חלמון של ביצה במרכז.
8 ניתן להחליף את הרוטב הביתי ברוטב המסורתי Gochujang. להשיג בחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים