1 ממיסים בסיר את חמאה והגהי, מכניסים את קבוצת התבלינים הראשונה ומערבבים כדקה. מכניסים את קבוצת התלבינים השניה ואת העגבניות ומביאים לרתיחה.
2 אחרי הרתיחה קוצצים דג מעושן, מוסיפים ומערבבים. מצמצמים לרבע.
3 מעבירים את התערובת למעבד מזון, טוחנים במשך חמש דקות ומסננים (לא סינון צפוף מידי).
4 במחבת מטגנים לוקוס על העור שלו עד שהוא מגיע לחמישים אחוז עשייה, הופכים לצד השני ומטגנים דקה נוספת.
5 קורעים את הלוקוס לחתיכות ומקפיצים במחבת עם הרוטב. מוסיפים צ'ילי אדום ועוד דג מעושן קצוץ.
6 הצ'פאטי: מערבבים את כל מרכיבי הבצק, ונתנים לו לנוח כרבע שעה. פורסים את הבצק ויוצרים דיסקיות עם מערוך. את הדיסקיות צורבים על מחבת חמה משני הצדדים.
7 הקוקטייל: מערבבים את כל הרכיבים, כותשים עם התפוח ועלי הבזיליקום, מעבירים בשייקר ומסננים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.