1 לשים את הקמח, המים והמלח לבצק אחיד ומחלקים ל-12 כדורים. מניחים בתבנית עמוקה עם שמן למנוחה כחצי שעה.
2 קוצצים את עלי התרד ואת הפטה, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל.
3 משמנים תבנית פיירקס עמוקה ומכינים סיר עם מים רותחים ומעט מלח. פותחים כדור בצק אחד לעלה דק ומניחים בתחתית התבנית (לא מבושל). פותחים עלה נוסף ומבשלים במים הרותחים 10 שניות. מוציאים ומניחים על הדף הקודם.
4 מבשלים עלה נוסף, מניחים על העלה המבושל ומעליו מניחים שכבה של מלית התרד. מכסים שוב בכמה שכבות של בצק מבושל, עוד שכבת תרד ועוד שכבות של בצק מבושל. את עלה האחרון פותחים ומניחים מעל הכל כמו הראשון, לא מבושל.
5 אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות.
6 טוחנים גס את חומרי המטבלים במעבד מזון ושומרים במקרר עד ההגשה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.