1 להכנת המלית: מטגנים בסיר את הבצל עם השמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הבשר על אש בינונית מבשלים היטב כ-20 דקות. מוסיפים את התבלינים ואת הקשיו מערבבים ומצננים.
2 להכנת הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד, עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק. מכסים עם ניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה. לאחר מכן מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים בקוטר של 7-8 ס"מ, ממלאים כל עיגול בבשר וסוגרים לצורת סהרון. מחברים את שני הקצוות של כל סהרון לצורת קונכייה. מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 8-10 דקות.
3 להכנת רוטב היוגורט: מטגנים בסיר עם שמן צמחי את הבצל וגרגרי החומוס לכ-5 דקות. מערבבים בקערה את הלבן, המלח והקמח יחד, מכניסים לסיר ומתחילים להוסיף את ציר העוף, מערבבים כל הזמן עד שמתקבל מרקם קרמי של הרוטב. מכבים את האש מיד לאחר קבלת המרקם הסמיך ולא נותנים לרוטב לרתוח מעבר לכך. מטגנים את השום והכוסברה עם שמן זית ומוסיפים לרוטב, מערבבים.
4 להגשה: יוצקים מהרוטב לתוך צלחת ומעליו מניחים את כיסוני הבצק.
* אפשר לבשל את הבצק הממולא בתוך הרוטב במקום לאפות אותו, יש לדלל את הרוטב יותר. אפשר להכין מילוי עם בשר כבש במקום בקר.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל מתכוני התכנית