1 את שני החצילים פורסים לאורכם, לפרוסות בעובי כס"מ 1 בלי לנתק את הגבעול, מעין פראנזים או מניפה של חציל. ממליחים ומניחים בצד על נייר סופג כדי שיגירו נוזלים החוצה.
2 במקביל חותכים לרבעים ומסדרים בתבנית חציל, בצל, עגבנייה ופלפל חריף, עם זרזיף שמן זית ומלח גס. מכניסים לתנור לצלייה מהירה, כ-20 דקות. מניחים לצינון.
3 מערבבים בקערה את חומרי המלית (בשר, עשבי תיבול, תבלינים, שמן) ולאחר שהתקררו מהצלייה קוצצים גם את הירקות מהתנור ומוסיפים למלית. מערבבים היטב למסה אחידה.
4 מנגבים היטב את רצועות החציל שהגירו נוזלים. מכינים כדורים מהמלית וממקמים בראש החציל, בין שתי זרועות. מלפפים זרוע חציל סביב הבשר ויוצרים מעין טיפה או דמעה. מתקבל מעין "אשכול" של טיפות חציל ממולאות.
5 לאחר הידוק המבנה מסדרים על תבנית משומנת בחמאה מזוקקת (ניתן גם בשמן רגיל למי שמקפיד על כשרות) ומכניסים לתנור לצלייה של רבע שעה ב-220 מעלות במצב טורבו.
6 בזמן הזה מכינים רוטב עגבניות: בקערה מערבבים פסאטת עגבניות חלקה עם שום כתוש ושאר המרכיבים.
7 לאחר שהחצילים רבע שעה בתנור, מוציאים את התבנית ומניחים מעל טיפות החצילים את רוטב העגבניות. ממשיכים באפייה במצב רגיל (לא טורבו) על 200 מעלות כחצי שעה, לצמצום הנוזלים.
8 להגשה: מנתקים כל "דמעה" מבסיס החציל, ומסדרים את ה״דמעות״ על צלחת לצד רכז סומאק, נגיעות לאבנה וגירוד של אבן יוגורט מעל הכל.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.