1 הסרדינים: מפלטים את הסרדינים מהראש עד הזנב, משאירים את שני הפילטים מחוברים.
2 המלית: מערבבים יחד עדשים חומות מבושלות, הרבה פלפל ירוק קצוץ דק, מלח, פלפל, שמן זית ועלה קטן קצוץ של מרווה.
3 ממלאים את הפילטים במלית (סוגרים כמו דג שלם), מקמחים מעט ומטגנים בשמן עמוק.
4 הסלסה: מרסק בפומפייה עגבניות, שום, פלפל ירוק חריף, מלח ושמן זית ומערבבים.
5 הפיתות: מערבבים קמח עם קצת מלח, מוסיפים מים עד לקבלת בצק לא דביק. הופכים מחבת ומחממים אותה היטב, מרדדים את הפיתות לעיגול דק ומניחים על המחבת ההפוכה. אחרי דקה-שתיים, הופכים לצד שני. מורידים מהאש. מערבבים שמן זית עם עשבי התיבול והפלפל ומורחים על הפיתות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.