1 קולים את הקצח והשומשום בתנור על חום בינוני או על מחבת יבשה עד שהשומשום מקבל גוון חום. מערבבים מדי פעם.
2 קוצצים דק את הנענע והפטרוזיליה ומעבירים לקערה גדולה.
3 חותכים את האבוקדו לקוביות ומוסיפים לקערה.
4 קוצצים דק את הפלפל החריף, ללא הזרעים, ומוסיפים לתערובת.
5 מנקים את הדג מעור ועצמות, חותכים לקוביות ומוסיפים לתערובת.
6 חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומפרידים אותם ל"חוטים". מוסיפים לתערובת.
7 מוסיפים לתערובת את הדבש, הקצח והשומשום, מיץ הלימון, מלח, פלפל ומערבבים מעט ובעדינות.
8 מכינים טחינה מהטחינה הגולמית עם מים, לימון ומעט מלח.
9 ממלאים חצאי פיתה בתערובת, מפזרים מעט סומאק מעל התערובת, ומגישים לצד הטחינה.