1 משרים את השעועית במים למשך לילה.
2 האריסה: מנקים את כל הפלפלים מגרעינים ומשרים במים 8-12 שעות במקרר (מניחים צלחת מלמעלה כדי שהפלפלים לא יצופו).
3 טוחנים יחד את השום והפלפלים המושרים: גורסים את הפלפלים גס בכמה פולסים, ואז שוטפים מתחת למים זורמים במסננת של פסטה (חשוב לעשות את זה עם כפפות).
4 טוחנים במטחנה נפרדת את זרעי הכוסברה והקימל ומוסיפים למעבד המזון. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
5 תבשיל הבשר: מבשלים את השעועית בהרבה מים כשעה וחצי על אש בינונית. מדי פעם מערבבים ובודקים שיש מספיק מים. כשהשעועית מוכנה מכבים את האש.
6 מחממים בסיר לחץ שמן ותבלינים. מטגנים את הבשר מכל הצדדים להשחמה, ומוסיפים את השום. מוסיפים מים לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
7 סוגרים את סיר הלחץ, ממתינים לשריקה ומבשלים 40 דקות.
8 פותחים את הסיר בזהירות וממשיכים לבשל את הבשר על אש קטנה עוד 40 דקות. מערבבים בכל 10 דקות. הבשר מוכן כשהוא רך מספיק בשביל להתפרק במגע מזלג.
9 הקינואה: בסיר נפרד מטגנים את הקינואה במעט שמן. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מערבבים את הקינואה במזלג, מכסים שוב ומניחים לעוד 5 דקות.
10 הרכבת המנה: מחממים במחבת עמוקה 2 כפות שמן. מוסיפים 4 כפות מהאריסה ומערבבים קלות, כדי לפתוח את הטעמים של התבלינים. מוסיפים את הבשר עם 5 כפות גדולות ממי הבישול שלו, מוסיפים גם 5 כפות מהשעועית ומבשלים יחד 5 דקות.
11 מגישים על הקינואה בעיטור של פטרוזיליה קצוצה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.