1 מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2 עוטפים את הסלק בנייר אלומיניום ושמים בתנור לצלייה של שעה.
3 חותכים את ירקות השורש לקוביות בגודל אחיד.
4 מכניסים לתבנית, מוסיפים שיני שום שלמות ומזלפים שמן זית בנדיבות.
5 מפזרים ענפי שומר בר, רוזמרין ומרווה בין ירקות השורש.
6 מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
7 מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות.
8 מידי פעם מערבבים עם השמן מתחתית התבנית. אם הירקות משחימים מידי, מכסים ברדיד אלומיניום.
9 הרוטב: במעבד מזון מרסקים את הענבים, פלפל ירוק וסלק. ניתן להוסיף מעט מים ליצירת תערובת נוזלית, במידה והענבים לא מאד עסיסיים.
10 מעבירים את התערובת המרוסקת לסיר, מוסיפים סוכר ומבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב. טועמים ומוסיפים מלח וסוכר בהתאם לטעם.
11 כ-10 דקות לקראת ההגשה, מורחים את קוביות הטלה בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור.
12 בסיר יבש אשר יש לו מכסה תואם, מפזרים ענפים של שומר בר ורוזמרין ומפזרים מלח גס.
13 מכסים את הענפים בשכבה של נייר אלומיניום מקופל לארבע ומחורר עם מזלג (כך העשן שיעלה יחדור דרך החירור והבשר עצמו לא יהיה במגע ישיר עם הסיר החם). מניחים את הסיר על אש גבוהה ומכסים כדי שיצטבר בתוכו עשן.
14 מחממים מחבת ומוסיפים לתוכה את קוביות הטלה.
15 צולים כחצי דקה מכל צד, עד שמתקבל צבע שחום עדין.
16 מעבירים את הטלה לתבנית וצולים בתנור במשך 5 דקות.
17 מעבירים את הטלה בזריזות לסיר עם העשן, מכסים ומעשנים למשך 2-3 דקות.
להגשה:
מסדרים ירקות שורש בצלחת עמוקה, עליהם מניחים קוביות טלה ומעליהם מפזרים מעט רוטב. אם משתמשים בשומר בר, כדאי לפזר מעט מהפרחים שלו על כל המנה.